Duna hulláma recept

Duna hulláma
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Renka79

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2494

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 üveg magozott meggy

Krémhez:

  • 3.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tortabevonó a mázhoz
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

A tojásokat habosra keverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a lisztet,sütőport és simára keverjük. Kettévesszük a masszát az egyik felét beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe,a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót és a tepsiben lévő masszára öntjük, majd rászórjuk az üveg magozott meggyet és előmelegített sütőben (180°c) megsütjük.

Közben a tejjel, a pudingporral jó sűrű pudingot készítünk,amikor kihűlt, összekeverjük a margarinnal és a habosra kevert porcukorral. Majd a (tészta alól kiszedjük a sütőpapírt) a krémet ráöntjük a tésztára. A tortabevonót megolvasztjuk és belekeverjük az olajat ,majd a csokoládémázat ráöntjük a krémre. A süteményt hűtőbe tesszük hogy a csokoládé rádermedjen a tetejére,majd felszeletelve tálaljuk. (1 éjszakára érdemes állni hagyni a hűtőben, és csak másnap kell felszeletelni.)

Jó étvágyat kíván hozzá Renka 79!


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés