A tésztához a vajat a cukorral és a sóval egy tálban krémesre keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, és mindegyikkel habosra keverjük. A meggyet szűrőedényben lecsöpögtetjük. A tepsit kivajazzuk, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a habos masszába forgatjuk. A tészta felét a tepsibe terítjük. A kakaóport a rummal a maradék masszához keverjük.
A sötét tésztát a világos rétegre terítjük, s a tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket. A forró sütőben, középre tolt rácson 35 percig sütjük, majd a formában hagyjuk hűlni.
A pudingport a cukorral és 6 evőkanál hideg tejjel jól elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a csomómentesre kikavart pudingport, és állandó keverés mellett egyszer felfőzzük. Megvárjuk, amíg a puding kihűl, közben időnként megkavarjuk, nehogy megbőrösödjön.
A vajat a porcukorral krémesre keverjük, és evőkanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krémet egyenletesen a tortalapra kenjük. 30 percre félretesszük hűlni.
A tortabevonót a csomagolásán feltüntetett utasítás szerint felolvasztjuk, majd a vajas krémre öntjük és óvatosan elsimítjuk a tetején. A csokoládémázba villával hullámvonalakat rajzolunk. Megvárjuk, amíg teljesen megszilárdul, majd kakaóporral beszórjuk.
Előkészítés: 1 óra
Sütés: 35 perc