Dupla csokitorta borsfagyival recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 110 perc
Megnézték: |
Duplán élvezetes!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 20 dkg csokoládés vagy kakaós keksz
- 5 evőkanál Rama + a formába
- 3 dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
A fagyihoz:
- 5 dl tejszín
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1 kiskanál só
- 9 db tojássárgája
- 1 evőkanál frissen őrölt bors
A kandírozott mogyoróhoz:
- 5 dkg cukor
- 1 db tojásfehérje
- 0.25 kiskanál só
- 15 dkg mogyoró
Elkészítés
A fagyihoz a tejszínt a tejjel, a cukor felével és a sóval
közepes lángon addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik, majd félretesszük.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a tejszínes keverékhez, majd lassú tűzön forralni kezdjük, és folyamatosan kevergetve addig sűrítjük, míg a kanálon bevonatot nem képez (kb. 6 perc).
Egy edénybe szűrjük, hozzákeverjük a borsot, néhány órára a mélyhűtőbe tesszük, majd fagylaltgéppel fagylaltot készítünk belőle.
A mogyoróhoz a sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A cukrot összekeverjük a tojásfehérjével és a sóval, megforgatjuk benne a mogyorót, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, és 10 percenként átforgatva kb. 40 percig sütjük.
A kekszet aprítógépben szinte porrá őröljük, hozzákeverjük a Ramát, majd a masszát egy margarinnal kikent tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk. 160 °C-os sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt forrásig hevítjük, az apró darabokra tört csokoládéra öntve simára keverjük, majd a már kihűlt kekszre öntjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tortát szeletekre vágjuk, fagylaltot kanalazunk rá, és megszórjuk a mogyoróval.