Dupla csokitorta borsfagyival recept

Dupla csokitorta borsfagyival
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
913

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Duplán élvezetes!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg csokoládés vagy kakaós keksz
  • 5 evőkanál Rama + a formába
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé

A fagyihoz:

  • 5 dl tejszín
  • 5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 kiskanál só
  • 9 db tojássárgája
  • 1 evőkanál frissen őrölt bors

A kandírozott mogyoróhoz:

  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 0.25 kiskanál só
  • 15 dkg mogyoró

Elkészítés

A fagyihoz a tejszínt a tejjel, a cukor felével és a sóval

közepes lángon addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik, majd félretesszük.

A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a tejszínes keverékhez, majd lassú tűzön forralni kezdjük, és folyamatosan kevergetve addig sűrítjük, míg a kanálon bevonatot nem képez (kb. 6 perc).

Egy edénybe szűrjük, hozzákeverjük a borsot, néhány órára a mélyhűtőbe tesszük, majd fagylaltgéppel fagylaltot készítünk belőle.

A mogyoróhoz a sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A cukrot összekeverjük a tojásfehérjével és a sóval, megforgatjuk benne a mogyorót, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, és 10 percenként átforgatva kb. 40 percig sütjük.

A kekszet aprítógépben szinte porrá őröljük, hozzákeverjük a Ramát, majd a masszát egy margarinnal kikent tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk. 160 °C-os sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt forrásig hevítjük, az apró darabokra tört csokoládéra öntve simára keverjük, majd a már kihűlt kekszre öntjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a tortát szeletekre vágjuk, fagylaltot kanalazunk rá, és megszórjuk a mogyoróval.


Dupla csokitorta borsfagyival recepthez kapcsolódó receptek

Dupla csokitorta borsfagyival

Dupla csokitorta borsfagyival

Duplán élvezetes!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés