Duplacsipszes sütőtökös-fahéjas muffin recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Ez a csodásan zamatos muffin egy-két nap elteltével is pont olyan finom, mint frissen – feltéve, ha marad még belőle!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 24 darab muffinhoz:
- 1 konzerv (42,5 dkg) sütőtökpüré
- 20 dkg cukor (vagy 25 dkg eritritol)
- 1.2 dl író
- 0.8 dl repceolaj
- 2 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 20 dkg liszt
- 4.5 dkg zabliszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 0.5 kiskanál só
- 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
- 10 dkg sütésálló fahéjcsipsz, felaprítva
- 9 dkg félédes mini csokicsipsz
A tetejére:
- 4 evőkanál cukor
- 3 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Az első hét hozzávalót egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. A kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót összekeverjük, ezután pedig a sütőtökös masszába apránként beledolgozzuk. A kétféle csipszet beleforgatjuk.
A sütőformákat főzőspray-vel bepermetezzük, vagy kibéleljük alufóliás muffinpapírral, majd a tésztával kétharmadig töltjük. A tetejére kerülő hozzávalókat összekeverjük, és meghintjük vele a muffinokat.
200 °C-on 12-15 percig sütjük, vagy amíg a tészta közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá semmi. 5 percig pihentetjük, mielőtt a tepsiből kivesszük.
Megjegyzés: Egészségbarát, diabetikus recept!
A 4,5 dkg zabliszt helyett használhatunk 10 dkg nagyon finomra őrölt instant zabpelyhet vagy hagyományos zabot.