Duplacsokis muffin recept

Duplacsokis muffin
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1623

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A cím önmagáért beszél! Ez a muffin magas tápértékű hozzávalókból áll, többek között teljes kiőrlésű lisztből és almaléből, így a sütemény könnyebb lesz, viszont ez cseppet sem megy az ízek rovására.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 32 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 23 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 35 dkg barna cukor
  • 6 dkg kakaópor
  • 1.25 kiskanál só
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 db tojás
  • 2 csésze cukrozatlan almalé
  • 4 dl sovány tej
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 2.5 kiskanál vaníliaaroma
  • 22.5 dkg félédes csokicsipsz

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a barna cukrot, a kakaóport, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Egy másik tálban a tojásfehérjét felverjük a tojással, az almalével, a tejjel, az olajjal és a vaníliaaromával, majd az első tál tartalmát lazán belekeverjük. Végül beleforgatjuk a csokicsipszet.

A főzőspay-vel befújt sütőformákat háromnegyedig töltjük az elkészült masszával. 180 °C-on 18-20 percig sütjük (ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta, készen van). Mielőtt a süteményeket kivesszük a tepsiből, 5 percig hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 161 kalória, 3 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 7 mg koleszterin, 150 mg nátrium, 31 g szénhidrát, 2 g rost, 3 g fehérje.


Duplacsokis muffin recepthez kapcsolódó receptek

Duplacsokis muffin

Duplacsokis muffin

A cím önmagáért beszél! Ez a muffin magas tápértékű hozzávalókból áll, többek között teljes kiőrlésű lisztből és almaléből, így a sütemény könnyebb lesz, viszont ez cseppet sem megy az ízek rovására.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés