Duplán diós dióstészta recept

Duplán diós dióstészta
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30+ perc

Megnézték:
957

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Diószüretkor gyakrabban kerül diós finomság az asztalunkra. Ezúttal grillázs maradékot daráltam apróra, így édesítettem a diós fodros metéltet. Az egyszerű kifőtt tésztán tálalva igazi ropogós élvezetet nyújtott.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg széles fodros metélt tészta
  • 2 evőkanál olaj
  • kevés só
  • 3 liter víz
  • 16 evőkanál darált dió
  • 4 evőkanál karamellezett dió
  • esetleg porcukor

Elkészítés

Felforraljuk a vizet, beleteszünk 1 evőkanál olajat, megsózzuk, beleszórjuk a tésztát, megkeverjük, 8 percig forraljuk, 5 percig fedő alatt pihentetjük, leszűrjük, átöblítjük, kiolajozott tálba szedjük. Tálalásnál megszórjuk darált dióval és durvára darált karamellezett dióval. Porcukorral tovább édesíti az, aki az édesebb íz híve.. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Duplán diós dióstészta recepthez kapcsolódó receptek

Duplán diós dióstészta

Duplán diós dióstészta

Diószüretkor gyakrabban kerül diós finomság az asztalunkra. Ezúttal grillázs maradékot daráltam apróra, így édesítettem a diós fodros metéltet. Az egyszerű…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés