Eberswaldi fánkkarika recept

Eberswaldi fánkkarika

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1342

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A frissen kisült eberswaldi fánkok egyszerűen ellenállhatatlanok. A karikák tetejét bőségesen bevonjuk porcukros-rumos mázzal, így az alapvetően inkább sós, égetett tészta finom, édes lesz.

4 személyre

  • 24 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál sütőpor
  • zsiradék a kisütéshez
  • pergamenpapír

A bevonathoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál fehér rum

Elkészítés

Egy lábasban felforralunk 2,25 dl vizet az olajjal, a cukorral és a sóval. A lisztet egyetlen mozdulattal a forrásban lévő folyadékba borítjuk. Addig keverjük, amíg a massza össze nem áll, és el nem válik a lábas aljától, melyen közben fehér hártyaréteg keletkezik. Levesszük a lángról, és 3 percig hűlni hagyjuk.

Kézi mixer habverőjével egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. Teljesen kihűtjük, majd a sütőport is hozzáadjuk.

A zsiradékot 180 °C-ra hevítjük. A pergamenpapírt 6, egyenként 15 cm széles csíkra vágjuk, és mindegyiket bekenjük olajjal. A tésztát nyomózsákba töltjük, amelyre nagy átmérőjű, csillag alakú nyílással ellátott fúvókát teszünk, és a csíkokra három-három karikát nyomunk. A papírcsíkot a forró zsiradékba mártjuk, és belecsúsztatjuk a karikákat. A fánkot 20 perc alatt aranysárgára sütjük, majd törlőpapíron jól lecsepegtetjük.

A bevonathoz a porcukrot elkeverjük a rummal, és a még meleg fánkok tetejét belemártjuk. A süteményeket a mázas oldalukkal felfelé fordítva rácsra tesszük és megszárítjuk.


Eberswaldi fánkkarika

Eberswaldi fánkkarika

A frissen kisült eberswaldi fánkok egyszerűen ellenállhatatlanok. A karikák tetejét bőségesen bevonjuk porcukros-rumos mázzal, így az alapvetően inkább sós, égetett tészta…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés