Édenkerti saláta recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 10 perc
Megnézték: |
Nagyon sokan vannak, akik ezt a nagyon ízletes, és illatos zöldséget mellőzik, pedig nagy kultuszra tekint vissza. Magyarországon régóta használják különböző betegségekre. Nagyon sok jótékony hatása van, érdemes többször a konyhába használatra feldolgozni. Saláták és köretek, töltelékek és sültek mellé kiváló zöldségféleség. Édeskömény, más néven ánizskapor vagy fennel.
- 2 db narancs
- 1 db édeskömény gumó
- 2 db újhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db lime leve
- 2 kávéskanál méz
- só, rózsabors
- 3 db babérlevél
- 3 evőkanál ánizslikőr
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a lime levét, az olívaolajat, a cukrot, a rózsaborsot, amit mozsárban megtörtem, a felaprózott petrezselymet, a babért (őrölve), a sót és a likőrt. Egy másik tálban a megtisztított, felszeletelt narancshoz keverjük a felkarikázott hagymát és a felaprózott köményt, majd az öntettel meglocsoljuk, és tálalás előtt 1 órát hűtőben érleljük.