Édenkerti saláta

Édenkerti saláta

Nagyon sokan vannak, akik ezt a nagyon ízletes, és illatos zöldséget mellőzik, pedig nagy kultuszra tekint vissza. Magyarországon régóta használják különböző betegségekre. Nagyon sok jótékony hatása van, érdemes többször a konyhába használatra feldolgozni. Saláták és köretek, töltelékek és sültek mellé kiváló zöldségféleség. Édeskömény, más néven ánizskapor vagy fennel.

2 személyre

  • 2 db narancs
  • 1 db édeskömény gumó
  • 2 db újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lime leve
  • 2 kávéskanál méz
  • só, rózsabors
  • 3 db babérlevél
  • 3 evőkanál ánizslikőr
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a lime levét, az olívaolajat, a cukrot, a rózsaborsot, amit mozsárban megtörtem, a felaprózott petrezselymet, a babért (őrölve), a sót és a likőrt. Egy másik tálban a megtisztított, felszeletelt narancshoz keverjük a felkarikázott hagymát és a felaprózott köményt, majd az öntettel meglocsoljuk, és tálalás előtt 1 órát hűtőben érleljük.