Édes-csípős csirkeszárny recept

Édes-csípős csirkeszárny
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3800

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szárnyak pácolás gyorsan elkészül, és utána már a többi a sütő dolga.

4 személyre

  • 12 db csirkeszárny
  • 3 evőkanál méz
  • 1.5 dl Floriol olaj
  • 2 teáskanál Erős Pista (v. csípős paprikakrém)
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 dl fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • bazsalikom
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés

A szárnyakat megtisztítani a pihéktől, jól megmosni, lecsepegtetni és enyhén besózni.

Egy tálba beleönteni az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomni a fokhagymagerezdeket és az ízlés szerinti mennyiségű fűszert, majd jól összekeverni. (ennyi paprikakrémtől enyhén csípős lesz, tehát aki csípősebbre szeretné, az több csípős paprikakrémet tegyen hozzá)

A szárnyakat egy tepsibe egymásmellé helyezni, majd ráönteni a pácot. Jó alaposan összeforgatni, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyni, de közben azért egyszer átforgatni. (akár egész éjszaka is pihenhetnek a pácban a szárnyak)

Sütés előtt a szárnyak alá önteni a fehérbort, majd alufóliával lefedni.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig párolni, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütni.

Tálaláskor krumplipürét, vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.


Édes-csípős csirkeszárny recepthez kapcsolódó receptek

Édes-csípős csirkeszárny

Édes-csípős csirkeszárny

A szárnyak pácolás gyorsan elkészül, és utána már a többi a sütő dolga.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés