Édes-savanyú oldalas recept

Édes-savanyú oldalas
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
5111

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Van filozófiája: együnk minél többen, minél többet belőle!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg sertésoldalas
  • mogyoróolaj a sütéshez
  • 1 db újhagyma

A marinádhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál száraz sherry (vagy rizsbor)
  • 2 evőkanál babpaszta (tetszőleges)

Az édes-savanyú mártáshoz:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál fekete rizsecet (vagy balzsamecet)
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

A marinád hozzávalóit alaposan összekeverjük, megforgatjuk benne a 3-4 cm-es darabokra vágott oldalast, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.

Egy felhevített serpenyőbe vagy wokba annyi olajat öntünk, hogy a húst majd ellepje, alaposan felhevítjük, majd beletesszük a húst és barnára sütjük benne. Ezután kivesszük az olajból és lecsepegtetjük.

Összekeverjük a mártás hozzávalóit. A serpenyőből kiöntjük az olajat, alaposan áttöröljük és újból felhevítjük. Az oldalasdarabokat visszatesszük a serpenyőbe, megöntözzük az édes-savanyú mártással, és 5-6 percig pirítjuk, míg a szósz ragacsossá nem válik. Az újhagymával díszítve tálaljuk.


Édes-savanyú oldalas recepthez kapcsolódó receptek

Édes-savanyú oldalas

Édes-savanyú oldalas

Van filozófiája: együnk minél többen, minél többet belőle!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés