Édes-savanyú sertéshús nyárson recept

Édes-savanyú sertéshús nyárson

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1016

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 60 dkg sovány sertéshús
  • 2 db kis cukkini (kb. 12 5 dkg)
  • 2 db kis lila- vagy fehér hagyma (kb. 12 5 dkg)
  • 12 szem aszalt sárgabarack
  • 4 evőkanál narancslekvár
  • 3 dl narancslé vagy sherry
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 0.5 kiskanál friss reszelt gyömbér
  • 0.5 kiskanál szárított kakukkfű vagy szurokfű (oregánó)

Elkészítés

A pácléhez a narancslekvárt alacsony hőfokon 1-2 percig melegítjük. Hozzákeverjük a narancslét (vagy a sherryt), a magos mustárt, a reszelt gyömbért és a szárított kakukkfüvet (vagy oregánót), majd félretesszük hűlni.

A húst megtisztítjuk a zsíros részektől, és 4 cm-es kockákra vágjuk. Tálba tesszük, és összeforgatjuk a páclével. Fedő alatt 30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Éjszakára hűtőszekrénybe is tehetjük, ilyenkor a további feldolgozás előtt idejében kivesszük, hogy újból szobahőmérsékletű legyen.

A grillsütőt előmelegítjük.

A cukkinit megmossuk, és vastagon felszeljük. A hagymát megtisztítjuk, és hosszában négyfelé vágjuk. A húst, a sárgabarackot, a cukkinit meg a hagymát felváltva négy nyársra tűzzük. A nyársakat 12-15 percig grillezzük, amíg a hús tökéletesen átsül, közben időnként megfordítjuk, és páclével kenegetjük.

Tipp:

Fűszerekkel pácolt báránysaslik: 4 darab, kb. 2,5 cm vastag bárányhússzeletet (lapockát) bekenünk 1,5 dl joghurttal, amelyet előzőleg cayenne-i borssal, friss, összezúzott gyömbérrel, valamint porrá tört édeskömény-, kömény- és koriandermaggal fűszereztünk. Lapos tálba tesszük, és fedő alatt több óra hosszat állni hagyjuk. Amikor kivesszük a húst a pácléből, szárazra itatjuk, majd kockákra vágjuk, és paprikadarabokkal meg kis hagymákkal felváltva hosszú fémnyársakra tűzzük. Olívaolajjal bekenjük, a forró grillrácsra helyezzük, és kb. 10 percig sütjük. Közben többször megfordítjuk, és szükség szerint olajjal kenegetjük. Végül megsózzuk és megborsozzuk.

A recept tápértéke:

280 kcal (1168 kJ),
36 g fehérje,
7 g zsír,
20 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés