Édes ricottás fusilli recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ricotta vs. túró Itt a ricotta a nyerő
A recept hozzávalói ( személyre)
- 25 dkg fusilli tészta
- 5 dkg ricotta
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 0.5 evőkanál citromhéj + a tálaláshoz
- 0.5 evőkanál fahéj + a tálaláshoz
- 0.25 kiskanál vaníliakivonat
- 1 dl tej
Elkészítés
A fusilli tésztát forró sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A ricottához keverjük a sót és a cukrot, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a vaníliát.
A tejet felmelegítjük, és a ricottás keverékhez öntünk belőle annyit, hogy nem túl sűrű szószt kapjunk.
A fusillit beleforgatjuk a szószba, majd citromhéjjal és fahéjjal megszórva tálaljuk.
Édes ricottás fusilli recepthez kapcsolódó receptek
Édes ricottás fusilli
Ricotta vs. túró Itt a ricotta a nyerő