Édes sült csirkés szendvics recept

Édes sült csirkés szendvics
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2541

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Érdemes kipróbálni ezt a szendvics receptet, amelyben a mézes-mustáros keverékkel kisütött csirkehúst zamatos mangószeletekkel és ropogós salátalevelekkel ízesíthetjük.

4 személyre

  • só és fekete bors
  • 2 db mogyoróhagyma vékonyan felkarikázva (elhagyható)
  • 4 kávéskanál világos méz
  • 6 evőkanál magos mustár
  • 4 db kicsontozott csirke felsőcomb bőr nélkül
  • 8 db kis kötözősaláta-levél
  • 2 db kis, érett mangó felszeletelve
  • 4 db nagy cipó sima vagy korpás lisztből

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat). Keverjük össze a mustárt a mézzel, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A kicsontozott csirke felsőcombokat vágjuk fel és lapítsuk simára. A sima oldalukkal felfelé tegyük a húsdarabokat egy olajjal vékonyan kikent hőálló tálba vagy kis pecsenyesütő tepsibe. Tegyünk félre kb. 2 evőkanál mézes-mustáros keveréket, és a többit kenjük a csirkecombokra. Süssük a sütőben 12-15 percig vagy amíg tiszta levet nem ereszt, amikor késsel vagy hústűvel megszúrjuk.

Közben vágjuk félbe a cipókat, és pirítsuk meg a feleket. Mindegyik cipó alsó felére helyezzünk egy-egy salátalevelet, tegyünk rá mangószeleteket, és ízlés szerint szórjuk meg mogyoróhagymával. Kenjük meg a cipók felső felének megpirított vágott felületét a megmaradt mézes-mustáros keverékkel.

Tegyük a sült csirkecombokat a mangóra és a hagymára, és rakjuk rá a maradék salátaleveleket. Tegyük rá a cipó felső felét, és óvatosan nyomjuk össze a szendvicset. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

• A csirkét előre megsüthetjük, ilyenkor a szendvicset behűtve tálaljuk. Szimpla szendvicshez tegyük a salátalevelet, a felszeletelt mangót és a csirkecombot vastagon szeletelt, pirított házi kenyérre. Csirkecomb helyett használjunk inkább pulykamellfilét. A tömörebb hús gyorsabban átsül – elég, ha 10-12 percig sütjük. Tegyük a szendvicset változatosabbá más gyümölccsel, például friss ananász-, őszibarack vagy kiviszeletekkel. Ha konzervgyümölcsöt használunk, válasszunk inkább olyat, amelyik szirup helyett gyümölcslében van eltéve, hogy a kalóriamennyiséget alacsony szinten tartsuk. A csirkés-zöldséges szendvicshez tegyünk a mustáros bevonatú sült csirkére reszelt cukkiniből, sárgarépából és édes hagymából készített salátát, vagy tálaljuk sárgarépás káposztasalátával. A magos mustár izgalmasabbá teszi a szendvics állagát, de ha jobban szeretjük, használhatunk helyette sima mustárt is.

Miért egészséges?

• 100 gramm olajos magos mustár zsírtartalma 10,2 g, energiatartalma pedig 140 kcal – ez lényegesen kevesebb, mint a majonéz esetében, melynek azonos mennyisége igen sok zsírt (75,6 g) és energiát (691 kcal) tartalmaz.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, energia 365 kcal, fehérje 25 g, zsír 9 g (ebből, telített 2 g), szénhidrát 49 g (ebből cukor 19 g), rost 7 g, C-vitamin, A-, B6-, B12-vitamin, niacin, réz, vas, szelén, cink, B1-, B2-, E-vitamin, folsav, kalcium, kálium


Édes sült csirkés szendvics recepthez kapcsolódó receptek

Édes sült csirkés szendvics

Édes sült csirkés szendvics

Érdemes kipróbálni ezt a szendvics receptet, amelyben a mézes-mustáros keverékkel kisütött csirkehúst zamatos mangószeletekkel és ropogós salátalevelekkel ízesíthetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés