Édesburgonya-püré narancsos juharsziruppal recept

Édesburgonya-püré narancsos juharsziruppal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
1464

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nálunk nem megszokott étel, amit köretként, vagy önálló desszertfogásként ehetünk.

4 személyre

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 kg édesburgonya
  • 1 kiskanál só
  • 3 evőkanál juharszirup
  • 0.5 kiskanál bors
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütőnél 200 °C, gázsütőnél 4.-5. fokozat). Hámozzuk meg az édesburgonyát, és vágjuk vastag szeletekre. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és vágjuk négyfelé a gerezdeket. Tegyük az édesburgonyát és a fokhagymát egy nagy lábosba, és adjunk hozzá 1/4 kiskanál sót és annyi vizet, hogy épp ellepje.

Közepes hőfokon, kb. 20 perc alatt pároljuk puhára az édesburgonyát. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kigőzölögni, majd burgonyatörővel pépesítsük a maradék só, a bors és 1 evőkanál olaj hozzáadásával. Kanalazzuk a pürét egy tűzálló formába.

Egy kis lábosban alacsony hőfokon forraljuk fel a maradék olajat a juharsziruppal és a narancshéjjal. Csöpögtessük rá az édesburgonya-pürére. Süssük a forró sütőben kb. 25 percig, illetve amíg a teteje aranysárgára nem sül. Forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 340 kcal (1419 kJ), 4 g fehérje, 7 g zsír, 66 g szénhidrát


Édesburgonya-püré narancsos juharsziruppal

Édesburgonya-püré narancsos juharsziruppal

Nálunk nem megszokott étel, amit köretként, vagy önálló desszertfogásként ehetünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés