Édesburgonya-saláta shiitakegombával recept

Édesburgonya-saláta shiitakegombával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
685

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg dióbél felezett
  • 50 dkg édesburgonya
  • 1.25 dl vörösborecet
  • 40 dkg zsenge spenót
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 40 dkg shiitakegomba
  • só, bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázsütőnél 3.-4. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hámozzuk meg az édesburgonyát, vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre, és tegyük bele a tepsibe. Süssük a forró sütőben kb. 15-20 percig. A sütési idő vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a fél diókat, és pirítsuk őket ropogósra.

Törölgessük tisztára a gombát, vágjuk le a tönköket, majd szeleteljük fel a kalapokat. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát. Egy teflonbevonatú serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat, és fonnyasszuk a fokhagymát kb. 1 percig. Adjuk hozzá a gombát, és kevergetve pirítsuk kb. 10 perc alatt barnára. Ízesítsük sóval, borssal. Válogassuk át a spenótot, mossuk meg, és hagyjuk lecsöpögni.

Tegyük egy nagy tálba az édesburgonyát, a diót, a gombát és a spenótot. Forrósítsuk fel a maradék olajat a serpenyőben, adjuk hozzá az ecetet és a mustárt, keverjük össze, és hagyjuk az egészet 2 percig csendesen főni. Öntsük rá a salátára, és az egészet keverjük óvatosan össze. Ízesítsük ismét sóval és borssal. Melegen tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 330 kcal (1376 kJ), 11 g fehérje,17 g zsír, 33 g szénhidrát


Édesburgonya-saláta shiitakegombával

Édesburgonya-saláta shiitakegombával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés