Édesburgonya gombával

Édesburgonya gombával

Hazánkban egyenlőre nem igazán elterjedt, de a világban számtalan helyen nagyon népszerű hozzávaló. Számtalan zöldségköret készíthető belőle.

4 személyre

  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 db nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg narancssárga húsú édesburgonya
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 15 dkg laskagomba
  • 7.5 dl zöldségalaplé
  • 15 dkg shiitakegomba
  • 3 evőkanál koriander- vagy petrezselyemzöld apróra vágva
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Konyhai papírtörlővel dörzsöljük tisztára a gombát, a tönkökről vágjuk le a száraz részeket. A shiitake és csiperkegombát vágjuk vékony szeletekre, a laskagombát darabokra. Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk apróra. Hámozzuk meg az édesburgonyát, majd daraboljuk fel.

Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábosban, és pirítsuk a hagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a gombát, és kevergetve pirítsuk még 2-3 percig.

Adjuk hozzá az édesburgonyát, a szójaszószt és az alaplét. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve, fedő nélkül hagyjuk 30-40 percig lassan főni. Ezalatt az édesburgonya megpuhul, és a folyadék csaknem teljesen elpárolog. Időnként keverjük meg. Ízesítsük sóval, borssal, és szórjuk meg a koriander- vagy petrezselyemzölddel.