Édesburgonya krémleves

Édesburgonya krémleves

Az édesburgonya vagy batáta egy édeskés ízű, kellemes az aromájú dél-amerikai zöldségféle, amely a krémlevest is különleges ízvilágúvá varázsolja.

4 személyre

  • 30 dkg édesburgonya
  • 2 fej salottahagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 kisebb csokor kakukkfű
  • 1 l zöldségalaplé vagy maradék húsleves (ennek híján víz és leveskocka)
  • 1 ek liszt
  • só ízlés szerint
  • 2 csomag szarvasi mini mozzarella sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd a hagymát is megtisztítjuk és apróra vágjuk őket. Olívaolajat hevítünk és a hagymát megdinszteljük rajta, majd a burgonyát is hozzátesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk 1 ek liszttel és felöntjük az alaplével. A kakukkfűvet is beleszórjuk és puhára főzzük. A levest botturmixal pépesítjük, majd egy evőkanál tejfölre merjük a levest és személyenként 5-6 mozzarellagolyót teszünk a levesbe.

Csészékben tálaljuk.