Édesburgonyás minimuffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Édesburgonyás minimuffin recept - Egy egészséges és könnyű állagú muffin, a tetején ropogós morzsával.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 54 darabhoz:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg cukor vagy 15 dkg eritritol
- 10 dkg barna cukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál őrölt szegfűbors
- 0.5 kiskanál só
- 0.25 kiskanál szódabikarbóna
- 2 db felvert tojás
- 25 dkg pürésített édesburgonya
- 1 dl víz
- 4 evőkanál repceolaj
- 3 evőkanál cukrozatlan almapüré
A morzsához:
- 2 evőkanál süteménypor
- 2 evőkanál instant zabpehely
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg hideg vaj
- 1 evőkanál finomra aprított kandírozott gyömbér
Elkészítés
Az első kilenc hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban. Egy másik edényben összedolgozzuk a tojást, az édesburgonyát, a vizet, az olajat és az almapürét, majd az első tál tartalmát lazán belekeverjük.
A mini muffinformákat befújjuk főzőspray-vel, vagy muffinpapírral kibéleljük, majd kétharmadig töltjük az elkészült masszával. A morzsához összekeverjük a süteményport, a zabpelyhet és cukrot, majd simára keverjük benne a vajat, és hozzáadjuk a gyömbért. Végül ráhintjük a muffinok tetejére.
180 °C-on 10-12 percig sütjük (akkor van készen, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta). Mielőtt sütőrácsra helyeznénk az elkészült sütit, 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk.