Édeskömény krémleves recept

Édeskömény krémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1963

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az édeskömény nagyon egészséges, fogyasszuk akár levesben vagy másban.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 db közepes édeskömény a zöldjével együtt
  • 1 kisebb szál póréhagyma
  • 2 szem burgonya
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek étkezési keményítőkevés liszt.
  • olaj (kb. 2 evőkanál)
  • 0 kevés liszt

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és darabokra vágjuk. Az olajra a felkarikázott pórét, majd a köményt és a burgonyát dobjuk rá. Sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel megszórjuk, majd felöntjük valamilyen alaplével, de a víz is jó. Puhára főzzük és botturmixal pépesítjük. A tejszínbe teszünk keményítőt és a levesünkbe keverjük. A pár perces legírozás után levesszük a tűzről és az édeskömény zöldjével csészékben kínáljuk.


Édeskömény krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Édeskömény krémleves

Édeskömény krémleves

Az édeskömény nagyon egészséges, fogyasszuk akár levesben vagy másban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés