Édesköményes paradicsomleves recept

Édesköményes paradicsomleves
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1734

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy finom paradicsomleves receptje, édesköménnyel megbolondítva.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db közepes édeskömény
  • 4 db közepes mogyoróhagyma
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 2 doboz hámozott paradicsom (40 dkg-os)
  • 2.5 dl zöldségalaplé
  • 2 evőkanál aprított édesköménylevél
  • só, bors

Elkészítés

Egy főzőedényben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a felaprított édesköményt, a finomra vágott mogyoróhagymát és sárgarépát, és időnként megkeverve, kb. 15 perc alatt egészen puhára pároljuk. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon be!

Levével együtt hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és 1,5 dl alaplét. A levest felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és fedő nélkül, időnként megkeverve 15 percig főzzük.

Ezután összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, egy kis alaplével még hígítunk rajta. Az édesköménylevéllel díszítve, forrón tálaljuk.


Édesköményes paradicsomleves recepthez kapcsolódó receptek

Édesköményes paradicsomleves

Édesköményes paradicsomleves

Egy finom paradicsomleves receptje, édesköménnyel megbolondítva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés