Édesköményes paradicsomleves recept

Édesköményes paradicsomleves
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
500

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az édeskömény és a paradicsom nagyon jól összeillenek ebben a levesben.

2 személyre

  • 1 db édesköménygumó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 20 dkg paradicsom (v. konzerv paradicsom)
  • 5 dl csirkealaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Az édesköménygumót vékonyan szeleteljük fel, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra.

Egy edénybe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Egy-két perc után, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit, és a fokhagymát, majd 10 percig többször megkeverve, pároljuk együtt a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, és pár percig pároljuk tovább.

Végül öntsük fel a csirkealaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kisebb lángra, és főzzük puhára a zöldségeket.

Amikor a leves készre főtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejszínt. Kevergetve forraljuk fel, de főzni már nem kell.

Tálaláskor kínálhatunk mellé frissen kisült kenyeret.


Édesköményes paradicsomleves recepthez kapcsolódó receptek

Édesköményes paradicsomleves

Édesköményes paradicsomleves

Az édeskömény és a paradicsom nagyon jól összeillenek ebben a levesben.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés