Édeskrumpli leves sütőtökkel, almával recept

Édeskrumpli leves sütőtökkel, almával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
816

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi téli leves

4 személyre

  • 1 db szép édeskrumpli hámozva, kockázva
  • 1 db kisebb sütőtök fele hámozva, kockázva
  • 1 db szép nagy vöröshagyma felkockázva
  • 1 db piros alma hámozva, kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma durvára vágva
  • 2 db zellerszár karikázva
  • 1 db szép babérlevél
  • 2 csipet római kömény
  • 2 csipet kurkuma
  • 2 csipet koriandermag mozsárban törve
  • 1 csipet fahéj
  • 1 teáskanál só
  • cayenne bors kedvünk szerint
  • víz
  • olaj

Elkészítés

A felkockázott édeskrumplit, tököt sütőben megsütöm.

Az olajon megdinsztelem a hagymát, a római köménnyel, babérlevéllel együtt. Mehet hozzá a fokhagyma, zellerszár és az alma.

Ha az alma jó puha, jöhet az édeskrumpli és a tök, valamint a fűszerek. Átkeverem, felöntöm vízzel, harminc percet adok neki, krumplitörővel megnyomkodom, megkóstolom, ha kell fűszerezem, majd jó forrón tálalom.

Nagyon finom, igazi melengető leves.


Édeskrumpli leves sütőtökkel, almával recepthez kapcsolódó receptek

Édeskrumpli leves sütőtökkel, almával

Édeskrumpli leves sütőtökkel, almával

Igazi téli leves

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés