Edirnei morzsás májcsíkok lila hagymával recept

Edirnei morzsás májcsíkok lila hagymával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1250

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A török határt anno többször átlépve mindig ettünk a nevezetes edirnei májból, de az én készítésem éppen csak ’hajazza’ az eredetit. Mégis többször elkészítem a nosztalgia kedvéért... Mellé hűs ayrant kortyolgatva főleg a nyári melegben pompás íz-harmónia. A nyers lila hagyma elengedhetetlen kelléke az egyszerű, de pompás éteknek. A török recept szerint borjúmájjal készül, de a konyhámban borjú híján a kacsamáj vált be. Egyszer megpróbáltam sertésmájból is, de nem ízlett, csirkemájat pedig sohasem vásárolok.

4 személyre

  • 2 db nagy fej édes lila hagyma
  • tengeri só
  • 60 dkg kacsamáj
  • 4 evőkanál finomra őrölt zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 mokkáskanál frissen tört chili
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A lila hagymát apró kockára vágjuk, kevés sóval megpergetjük, összekeverjük, a máj elkészüléséig félretesszük. A májat hosszú, nagyon vékony csíkokra szeljük. A morzsába keverjük a lisztet, a csípős paprikaport és a fokhagymareszeléket. Beleforgatjuk a májat és a forró olajban több részletben, rövid idő alatt kisütjük, közben kerek szűrőlapáttal átforgatjuk. Alig egy perc alatt készen van.

Tálra halmozzuk, tetejére szórjuk az enyhén sós lila hagymát. Ízlés szerint sós joghurttal is kínálhatjuk. Nyúlmájból, pulykamájból is finom, csak ne süssük túl, hogy puha, lágy maradjon a belseje, a bundája pedig ropogós legyen.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta


Edirnei morzsás májcsíkok lila hagymával recepthez kapcsolódó receptek

Edirnei morzsás májcsíkok lila hagymával

Edirnei morzsás májcsíkok lila hagymával

A török határt anno többször átlépve mindig ettünk a nevezetes edirnei májból, de az én készítésem éppen csak ’hajazza’ az eredetit. Mégis többször elkészítem a nosztalgia kedvéért... Mellé hűs ayrant kortyolgatva főleg…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés