Ég és föld recept

Ég és föld

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2163

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A Rajna mellékéről származó étel elnevezése a készítéséhez felhasznált almára és burgonyára utal. Az előbbi a magasban, az utóbbi a föld alatt terem.

4 személyre

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 0.5 kiskanál só
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 25 dkg véres hurka
  • 25 dkg májas hurka
  • 1 kg alma
  • bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk négy részre, és főzzük sós vízben puhára. Mossuk meg az almát, hámozzuk meg, negyedeljük fel, távolítsuk el a magházát, és egy fazékban, kevés vízben tegyük fel főni. Adjuk hozzá a cukrot és a citromlét. Gyakori kevergetés mellett főzzük puhára, majd törjük össze pürévé.

A burgonyát szűrjük le és törjük pürévé. A kétféle pürét dolgozzuk jól össze. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

Kockázzuk fel a szalonnát. A hagymát vágjuk karikákra. Egy serpenyőben süssük zsírjára a szalonnát. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk aranybarnára. Vegyük ki a szalonnát és a hagymát a serpenyőből. Süssük meg a zsírban a hurkát,majd szeleteljük fel. Tálaljuk a szalonnát, a hagymát és a hurkát a pürére helyezve.

Tipp:

Nagymama tanácsa: A májas és a véres hurka akkor a legfinomabb, amikorn egészen friss, vagyis közvetlenül disznóvágás után.


Ég és föld

Ég és föld

A Rajna mellékéről származó étel elnevezése a készítéséhez felhasznált almára és burgonyára utal. Az előbbi a magasban, az utóbbi a föld alatt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés