Égetett tészta (képviselőfánk) recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A képviselőfánkot bármilyen krémmel meg lehet tölteni, most mogyorós pudinggal próbáltam ki, és így is tökéletes lett.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 5 dl víz
- 0 csipetnyi só
- 6 dkg vaj
- 3 db tojás
A mogyorós pudinghoz
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- amerikai földimogyorókrém
- vanília aroma
- porcukor
Elkészítés
Öntsük a vizet egy lábasba, tegyük bele a sót és a vajat, majd forraljuk fel. A lábast vegyük le a tűzről és egyszerre öntsük bele a lisztet. Jól keverjük össze, majd ismét tegyük vissza a tűzhelyre. Közepes lángon addig keverjük, amíg a lábas alján a tészta gömbbé áll össze. Vegyük le a lábast a tűzhelyről, üssünk fel egy tojást, és dolgozzuk azonnal a tésztába. Csak akkor adjuk hozzá a következő tojást, ha az előzőt már teljesen beledolgoztuk a tésztába. A masszát hűtsük ki teljesen.
A tésztát tegyük egy zacskóba, melynek a végét kivágjuk, és beletöltjük a tésztát, majd tepsire nyomjuk ki a megsütésre váró fánkokat. Sütés előtt öntsünk 2 dl vízet egy tálkába, és tegyük a sütőbe. A fánkokat süssük előmelegített sütőben, ha kész, vegyük ki őket.
A krém elkészítése: feltesszük a vizet egy lábasba forrni, és a gőz felett a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, és amikor már jól láthatóan sűrűvé vált, beletesszük a földimogyorós krémet és a porcukrot. Ezt a krémet előző nap is el lehet készíteni, így azonnal fel tudjuk használni a képviselőfánkhoz.