Egri gömbpalacsinta recept

Egri gömbpalacsinta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3202

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bekötötték a fejét - naná, hogy gyorsan elkelt!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 dl tejszín
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 3 dkg mazsola
  • 8 db palacsinta
  • 1.2 liter tej
  • 2 dkg vaj + a konyharuhára
  • pirított mandula vagy mogyoró a díszítéshez

Az öntethez:

  • 4 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 0.5 rúd vanília
  • 0.3 dl rum
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

A tejszínt a cukorral és a dióval együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliakivonatot és a mazsolát.

Egy konyharuhát megnedvesítünk és megkenünk vajjal, majd a közepére helyezünk egy palacsintát. A palacsintát megkenjük a diós-mazsolás töltelékkel, majd egy másik palacsintát helyezünk rá, azt is megkenjük, és a műveletet addig ismételjük, míg a palacsinták el nem fogynak. (Legfelülre palacsinta kerüljön!)

A tejet 2 dkg vajjal felforraljuk. A konyharuha széleit felhajtogatva szoros batyut formázunk, majd egy fakanálra fűzve a forrásban lévő vajas tejbe lógatjuk, és 10 percig lassan főzzük. Ezután a gömböcöt félretesszük hűlni.

Az öntethez a tejet összeforraljuk a cukorral, a kipergetett vaníliával és a rummal, majd kis időre félretesszük hűlni. Ha már kissé kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, és vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Tálalás előtt a kicsomagolt palacsintagömböt meglocsoljuk az öntettel, és megszórjuk pirított mandulával vagy mogyoróval.


Egri gömbpalacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Egri gömbpalacsinta

Egri gömbpalacsinta

Bekötötték a fejét - naná, hogy gyorsan elkelt!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Egri gömbpalacsinta recepthez

thumb
vajdamarta - 2011. augusztus 18.
Nagyon ötletes! A töltelék és az öntet variációinak határa meg a csillagos ég... :)