Egybesült fasírt recept

Egybesült fasírt
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
38305

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha így készítjük a fasírtot, hidegen is kiváló, és tehetünk a közepébe kemény tojást is.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg sertés darált hús (lapocka, vagy dagadó)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db zsemle
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa és zsír a sütéshez

Elkészítés

A darált húst a hideg vízben áztatott és kinyomkodott zsemléhez adjuk, ráütjük a tojásokat. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott vöröshagymával és az összepasszírozott fokhagymával. Összegyúrjuk és hideg zsírral kikent tepsibe tesszük, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Egy deci vizet öntünk mellé, ha több szaftot is szeretnék, akkor még mellé lehet tenni zsírt is. Fóliával lefedjük és sütőbe tesszük 1 órára, majd fóliát levéve, pirosra sütjük. Köretnek mellé hagymás burgonyás saláta is kiváló.


Egybesült fasírt recepthez kapcsolódó receptek

Egybesült fasírt

Egybesült fasírt

Ha így készítjük a fasírtot, hidegen is kiváló, és tehetünk a közepébe kemény tojást is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés