Egybesült fasírt recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Ha így készítjük a fasírtot, hidegen is kiváló, és tehetünk a közepébe kemény tojást is.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.5 kg sertés darált hús (lapocka, vagy dagadó)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db zsemle
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa és zsír a sütéshez
Elkészítés
A darált húst a hideg vízben áztatott és kinyomkodott zsemléhez adjuk, ráütjük a tojásokat. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott vöröshagymával és az összepasszírozott fokhagymával. Összegyúrjuk és hideg zsírral kikent tepsibe tesszük, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
Egy deci vizet öntünk mellé, ha több szaftot is szeretnék, akkor még mellé lehet tenni zsírt is. Fóliával lefedjük és sütőbe tesszük 1 órára, majd fóliát levéve, pirosra sütjük. Köretnek mellé hagymás burgonyás saláta is kiváló.
Egybesült fasírt recepthez kapcsolódó receptek
Egybesült fasírt
Ha így készítjük a fasírtot, hidegen is kiváló, és tehetünk a közepébe kemény tojást is.