Egyszerű csokitorta recept
Beküldő: AlmosMaci Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Ha közelegnek a születésnapok, akkor itt egy egyszerűen elkészíthető csokitorta.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 6 db tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- kakaó
- díszítéshez marcipán
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, tovább habosítjuk. A sárgákat egyenként adjuk hozzá és szép fényes állagúvá habosítjuk. A lisztet fakanállal keverjük hozzá kis adagokban. A liszthez előtte egy késhegynyi szódabikarbónát keverünk.
Egy kerek tortaformába öntjük, melyet előtte sütőpapírral bélelünk. Előmelegített sütőbe 30 percig sütjük. Első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta. Ha kész kivesszük és egy lisztezett deszkán kihűtjük.
A krémhez a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd puha csoki, vagy kakaót keverünk hozzá. Rövid időre hűtőbe tesszük. Ha a piskóta kihűlt háromfelé vágjuk és a lapokat megkenjük a csokis krémmel. Összerakjuk és a krémmel megkenjük a torta tetejét és az oldalát. A tetejét marcipánnal díszítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, tovább habosítjuk. A sárgákat egyenként adjuk hozzá és szép fényes állagúvá habosítjuk. A lisztet fakanállal keverjük hozzá kis adagokban. A liszthez előtte egy késhegynyi szódabikarbónát keverünk. Egy kerek tortaformába öntjük, melyet előtte sütőpapírral bélelünk. Előmelegített sütőbe 30 percig sütjük. Első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta. Ha kész kivesszük és egy lisztezett deszkán kihűtjük. A krémhez a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd puha csoki, vagy kakaót keverünk hozzá. Rövid időre hűtőbe tesszük. Ha a piskóta kihűlt háromfelé vágjuk és a lapokat megkenjük a csokis krémmel. Összerakjuk és a krémmel megkenjük a torta tetejét és az oldalát. A tetejét marcipánnal díszítjük.