Egyszerű kefíres fánkocskák

Egyszerű kefíres fánkocskák

Ennél a fánknál egyszerűbb talán nem is létezik. Öt perc amíg kimérjük és összekeverjük az alapanyagokat, ezután pedig már csak sütni kell. Ez egyfajta villámédesség, hisz nem kell pihentetni, keleszteni.

6 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 2 db közepes tojás
  • 15 dkg kefir
  • 3 dl olaj a sütéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sütőport, a sót, a cukrokat.

Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a kefírrel.

A két részt jól összeforgatjuk.

Olajat forrósítunk, majd egy teáskanál segítségével kis fánkokat szaggatunk bele. Érdemes először olajba mártani a kanalat, majd minden fánk után tisztára törölni, mert ekkor válik le róla könnyen a tészta.

A fánkocskák közepes lángon szépen megsülnek, maguktól meg is fordulnak.

Konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Porcukorral bőségesen meghintve kínáljuk.