Egzotikus gyümölcssaláta recept

Egzotikus gyümölcssaláta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

260 perc

Megnézték:
1590

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Semmi az egész - pedig valami csodás

6 személyre

  • 50 dkg friss ananász
  • 25 dkg papaya
  • 2 db mangó
  • 3 db kivi
  • 2 db csillaggyümölcs (karambola)
  • 25 dkg licsi
  • 4 evőkanál cukor
  • 1.7 dl édes fehérbor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 db gránátalma

Elkészítés

A felkockázott ananászt, papayát, mangót és kivit, a felkarikázott csillaggyümölcsöt és a licsit egy salátástálba tesszük, megszórjuk a cukorral, majd hozzáöntjük a bort és a rumot.

A gránátalmát félbevágjuk, kinyomkodjuk a magokat, és megszórjuk velük a gyümölcssaláta tetejét.

Az edényt műanyag fóliával lefedjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt 10 percig szobahőmérsékleten tartjuk.

Tipp:

Egész évben érleli őket a nap a mediterrán vagy trópusi tájakon. Mire hozzánk érnek, hideg, borongós, netán fagyos idő fogadja őket. Adjuk meg, ami jár nekik! Készítsünk finom fogásokat belőlük, és állítsuk őket reflektorfénybe az asztalnál! Máris otthon fogják magukat érezni – mi meg remekül.


Egzotikus gyümölcssaláta

Egzotikus gyümölcssaláta

Semmi az egész - pedig valami csodás

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés