Egzotikus gyümölcssaláta házilag

Egzotikus gyümölcssaláta házilag

Üdítő, egyszerű, influenzától megóvó gyümölcssaláta.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 2 db savanykás alma
  • 2 db satsuma
  • 4 db mandarin
  • 1 db nagyobb gránátalma
  • 2 db mangó
  • 1 db citrom leve
  • 0.5 l víz
  • 5 szem szegfűszeg vagy szegfűbors
  • kr. cukor vagy édesítő
  • 1 csipet só
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A meghámozott almákat vékonyabb cikkekre vágjuk, a fűszerrel, sóval és cukorral ízesített forró vízbe dobjuk, 3 perc alatt roppanósra főzzük, kihűtjük. A narancsot és a mandarint gerezdekre bontjuk, a narancsgerezdeket kifilézzük, félbevágjuk. A gránátalma felső harmadát kalapszerűen 1 mm mélyen körbevágjuk, kettévesszük. Az alsó részen a héjat Cikkenként kifordítjuk, kiszedegetjük a magocskákat. A mangókat hosszában, a maggal párhuzamosan elvágjuk, A kihűlt almalébe facsarjuk a citromot, beletesszük a gyümölcsöket, és krusztás pohárban apróra vágott friss bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta