Ekler fánk banános krémmel recept

Ekler fánk banános krémmel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
956

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az égetett tészták belső üreges részét kívül szilárd kéreg takarja, a felülete repedezett, a térfogata sütés közben a többszörösére nő. Semleges ízű, ezért egyaránt tölthető sós vagy édes töltelékkel. A tetejüket folyékony csokimázba is márthatjuk.
4 személyre

  • 12 db.-hoz:
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl víz
  • csipetnyi só
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás

Krémhez:

  • 4 banán
  • 4 evőkanál sűrített tej
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl cukrász habtejszín

A szóráshoz:

  • 2 ek vaníliás porcukor

Elkészítés

A vajat a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, és állandóan keverve addig főzzük, amíg a massza elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, egyenként beledolgozzuk a négy tojást, mindegyikkel alaposan kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Sütőpapírral bevont sütőlemezre 4 sorban 4 - 4 db kétujjnyi széles, magas csíkot nyomunk. A 200 fokra előmelegített sütőbe tegyünk egy vízzel teli kisebb csészét, mert a képződő gőz felhúzza a tésztát. Kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha gyorsabban barnulna a kelleténél, 10 perc elteltével kissé mérsékeljük a hőt. A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta.

A banánkrémhez felszeleteljük a banánt, hozzáadjuk a sűrített tejet, rövid idő alatt összeforraljuk. Levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a vajat is, majd kihűtjük. Amíg hűl, a tejszínből kemény habot verünk, majd a banánpüréhez keverjük.

Az eklert vízszintesen kettévágjuk, az alsó üreget púposan megtöltjük banánkrémmel. A tetejére vaníliás porcukrot szitálunk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta Nyersné Vajda Márta


Ekler fánk banános krémmel

Ekler fánk banános krémmel

Az égetett tészták belső üreges részét kívül szilárd kéreg takarja, a felülete repedezett, a térfogata sütés közben a többszörösére nő. Semleges ízű, ezért egyaránt tölthető sós vagy édes töltelékkel. A tetejüket folyékony…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés