Elizabeth kedvence recept

Elizabeth kedvence
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2910

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a süteménynek nagyon érdekes az ízösszeállítása. Mindenképp érdemes kipróbálni a receptet!

4 személyre

  • kekszmorzsa
  • Díszítésnek
  • csokifigura

A piskótához

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 púpozott ek kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg mák (szemes)
  • 2 púpozott ek búzaliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kk sütőpor

A krémhez

  • 20 dkg kristálycukor
  • 8 db tojássárgája
  • 6 púpozott ek étkezési keményítő
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin

A kekszréteghez

  • 26 dkg vékony omlós keksz, téglalap alakú (Be-be omlós keksz, Szlovákiában kapható)

A tetejére

  • 320 ml habtejszín
  • 20 g habfixáló
  • 1 ek porcukor
  • kekszmorzsa

A díszítéshez

  • csokifigura

Elkészítés

A lap elkészítése: a tojásfehérjéket egy mély tálban robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük. (Amikor már nem csúszik ki a tálból a hab, ha oldalra döntjük.) Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt és a lisztet az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával, és sütőporral.

Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd a 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.

A krém elkészítése: a tojások sárgáját simára keverjük a keményítővel, cukorral és a tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint, és 1,5 keményre felvert habtejszínt.

A torta összeállítása: a krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.

A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és az 1 ek. porcukrot, teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére és kekszmorzsával megszórjuk. Díszíthetjük még csokifigurával is. Hűtőbe tesszük, és 4 óra elteltével már megpuhul a keksz, és szeletelve fogyasztható.

Ebből az adagból 20 szelet süteményt kapunk.


Elizabeth kedvence recepthez kapcsolódó receptek

Elizabeth kedvence

Elizabeth kedvence

Ennek a süteménynek nagyon érdekes az ízösszeállítása. Mindenképp érdemes kipróbálni a receptet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés