Elpirult lecsó 'grilliánssal' recept

Elpirult lecsó 'grilliánssal'
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1453

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elpirult, mert a megszokott sárga helyett kizárólag piros TV paprikával készítettem. Ennyi paradicsom sem savanyította el a lecsómat, pedig még a héja is rajta maradt:). Piros fűszerpaprikával sem szórtam meg. A 'grilliáns' nyereményből ezúttal a roppanós bécsi virsli csomagot bontottam fel. Szelíd íze briliánsan egészítette ki a nyári ízvarázst.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db bécsi virsli
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • 6 db pirosra érett TV paprika
  • 6 db édes paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 mokkáskanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vágott snidling

Elkészítés

Megmossuk, kicsumázzuk, félbe vágjuk, fél karikákra szeljük a paprikát. A paradicsomot mosás, tisztítás után nagyon apróra kockázzuk fel, így nem kell a héj lehúzásával bajlódnunk. A hagymát szálára, a virsliket 6-6 vastag szeletre vágjuk, mindkét végüket keresztalakban bemetsszük.

Először a virsliket tesszük a felforrósított olajba. Kevergetve 2 percig sütjük, amíg szétnyílik a végük. Ezután a snidling kivételével egyszerre hozzátesszük a többi hozzávalót, sót, cukrot is. Megkeverjük, lefedjük, közepes lángon 10 percig pároljuk, közben többször megkeverjük.

A fedőt levéve kissé zsírjára pirítjuk. Megszórjuk friss snidlinggel, és olajos-fokhagymás bruschettával vagy puha kenyérrel azon melegében tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Elpirult lecsó 'grilliánssal' recepthez kapcsolódó receptek

Elpirult lecsó 'grilliánssal'

Elpirult lecsó 'grilliánssal'

Elpirult, mert a megszokott sárga helyett kizárólag piros TV paprikával készítettem. Ennyi paradicsom sem savanyította el a lecsómat, pedig még a héja is rajta maradt:). Piros fűszerpaprikával sem szórtam meg. A 'grilliáns' nyereményből…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés