Emeletes epertorta recept

Emeletes epertorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
939

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Minden szinten élvezet - látványos és egyszerű torta

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 15 dkg sütőporos liszt
  • 3 db maracuja
  • 5 db tojás
  • 11 dkg cukor
  • 6 dkg olvasztott rama
  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg eper
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

A lisztet háromszor átszitáljuk. Egy maracuját villával pépesítünk (a magokat eltávolítjuk).

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd két részletben hozzászitáljuk a lisztet, és mindkétszer alaposan elkeverjük. Végül hozzákeverjük az olvasztott Ramát és a maracujapépet is.

2 db 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, elosztjuk bennük a tésztát, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tortalapokat kivesszük a formából, majd vízszintesen kettévágjuk. A tejszínt habbá verjük, és három tésztalap tetejére kanalazzuk.

Az epret és a kockára vágott maradék maracuját négyfelé osztjuk, és elrendezzük a tortalapok tetején.

A lapokat egymásra helyezzük úgy, hogy a tejszínhab nélküli kerüljön legfelülre. Ezt megszórjuk porcukorral és tálaljuk.


Emeletes epertorta recepthez kapcsolódó receptek

Emeletes epertorta

Emeletes epertorta

Minden szinten élvezet - látványos és egyszerű torta

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés