Eperdzsem recept

Eperdzsem
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

165 perc

Megnézték:
4786

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ahhoz, hogy a gyümölcshalmazból zselé legyen, vagy pektinre, vagy a pektint és cukrot tartalmazó zselésítő cukorra van szükség. A pektin folyékony és por formában is kapható. A pektin és a zselésítő cukor adagolásánál a gyártó utasításait kövesse. Pektinkoncentrátumot saját maga is készíthet. Az eper egyharmadát pektinkoncentrátummal helyettesítheti.

4 személyre

  • 2 kg eper
  • 1 kg cukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 kg lekvárhoz szükséges pektin

Elkészítés

Az eperről lecsipkedjük a szárat. Rászórunk 500 g cukrot, így hagyjuk állni néhány órán keresztül.

Szitán áttörjük, edénybe tesszük, és gyorsan felforraljuk. Gyenge tűzön mintegy 15 percig főzzük.

Állandó keverés mellett lassan hozzáadjuk a 300-500 g cukrot, a pektint és a citromlevet. A dzsemet kocsonyásodásig továbbfőzzük, majd üvegekbe töltjük.


Eperdzsem

Eperdzsem

Ahhoz, hogy a gyümölcshalmazból zselé legyen, vagy pektinre, vagy a pektint és cukrot tartalmazó zselésítő cukorra van szükség. A pektin folyékony és por formában is kapható. A pektin és a zselésítő cukor adagolásánál a gyártó utasításait…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Eperdzsem recepthez

jili - 2011. június 03.
..........én csak cukorral csináltam, ráöntve, (l kg eper, fél cukor, de inkább kevesebb!!) és nagyszerü lett! Már ami kimaradt, kicsi pohárral reggelire meg is ettem!! Semmi nem kell más bele! Tetejére, pici tartósitó!!
M - 2011. május 28.
Hol lehet pektint vásárolni?