Eperdzsem recept

Eperdzsem

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
706

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az elkészült dzsemet kínálhatjuk reggelire egy szelet kétszersülttel, tölthetjük palacsintába, vagy éppen tehetjük süteménybe is.

4 személyre

  • 2 kg eper
  • 70 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag Knorr dzsemesítő

Elkészítés

Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután egy edénybe keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és az őrölt fahéjjal, majd hagyjuk pár órán át állni. Közben többször keverjük meg.

Ezután tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett, főzzük 15 percig, majd vegyük le a tűzről.

Ezután kézi habverővel kevergessük, és közben szórjuk bele a dzsemesítőt. Addig keverjük, még a dzsemesítő teljesen feloldódik.

Végül merjük bele az előzőleg sterilizált üvegekbe, majd zárjuk le a tetejét, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.

Dzsemesítő nélkül is megfőzhetjük az eperlekvárt, de akkor elég hosszú ideig kell kevergetve főzni, ahhoz hogy kellően besűrűsödjön.


Eperdzsem recepthez kapcsolódó receptek

Eperdzsem

Eperdzsem

Az elkészült dzsemet kínálhatjuk reggelire egy szelet kétszersülttel, tölthetjük palacsintába, vagy éppen tehetjük süteménybe is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés