Eperjesi csillagtál recept

Eperjesi csillagtál
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2123

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a régi, egyszerűen ízes étel hasonlít az ’öreg-tarhonyára’. Önálló fogás, amit kolbász nélkül készítve szaftos húsok ízletes köreteként is tálalhatunk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg házi tarhonya
  • 3 evőkanál étolaj vagy 1 szelet szalonna
  • 1 db friss tv paprika
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 8 db (1 csomag/) eperjesi kolbász
  • csípős paprikakrém

Elkészítés

A karcsú, eperjesi kolbászkákat előbb ketté, majd a végeket kereszt alakban kissé bevágjuk, a serpenyőbe tett olajon vagy a kisütött szalonna zsírján enyhén megpirítjuk, így csillag formára kinyílnak. Amint kész, kivesszük, félre tesszük.

A visszamaradt zsírban állandóan kevergetve megpirítjuk a tarhonyát, hagymát, paprikát. Mindent egyszerre teszünk bele, így nem kap oda. Ha már a tarhonya kissé megpirul, a hagyma és a paprika üvegesre sül, felengedjük 3 dl forró vízzel, megsózzuk, beletesszük a csípős paprikakrémet is. Lefedve, nagyon kis hő alatt pergősre főzzük. 10-15 perc.

Szükség szerint kevés vizet adunk még hozzá. Villával keverjük, így nem tapad össze, pergős marad. Tálaláskor a tetejére ültetjük a kolbász-csillagokat. Rozmaring bóbitával díszítjük.


Eperjesi csillagtál recepthez kapcsolódó receptek

Eperjesi csillagtál

Eperjesi csillagtál

Ez a régi, egyszerűen ízes étel hasonlít az ’öreg-tarhonyára’. Önálló fogás, amit kolbász nélkül készítve szaftos húsok ízletes köreteként is tálalhatunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Eperjesi csillagtál recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. október 30.
A serpenyőben együtt pirítottakat még felengedés előtt át kell tennünk egy közepes méretű lábasba.