Eperjesi lebbencs slambuc módra recept

Eperjesi lebbencs slambuc módra
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
9888

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hivatalosan nem nevezhető slambucnak, mivel nem bográcsban készítettem. Ráadásul eperjesi kolbászkákat is karikáztam bele, de higgyétek el, nem rontotta el. Ez a régi ízeket idéző, egyszerű, hajdani pásztorétek pillanatok alatt elfogyott. Érdemes arra, hogy majdan bográcsban, nagyobb társaságnak is elkészítsem.

3 személyre

  • 1 ek házi zsír
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 25 dkg lebbencstészta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 db pirosra érett paprika
  • 0.5 kg krumpli
  • 2 pár eperjesi kolbász felkarikázva
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 dl víz
  • 1 szem paradicsom
  • 2 mokkáskanál házi csípős paprikakrém
  • 2 mokkáskanál só
  • 0.5 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 ek frissen vágott snidling

Elkészítés

A szalonnát apró kockára vágjuk, mélyebb sütőserpenyőben felolvasztott zsírban kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kockára vágott hagymát és a felszeletelt paprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tésztát, és állandóan kevergetve aranysárgára pirítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A félig pirult lebbencshez tesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit és az eperjesi kolbászt. Tovább pirítjuk, s ha már barnulni kezd a tészta, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és rögtön annyi vízzel engedjük fel, amennyi az egészet szűken ellepi. Beletesszük a paradicsomot, a csípős paprikakrémet, megkóstoljuk, és szükség szerint megsózzuk. A forró sütő középső rácsára toljuk, és kb 20 percig sütjük. Ez idő alatt megpuhul a krumpli és a tészta, és az összes ízes levet beszívja.

Tálalásnál megszórjuk a félretett pörccel és a snidlinggel. Behűtött kovászos uborkával vagy köményes káposztasalátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Eperjesi lebbencs slambuc módra recepthez kapcsolódó receptek

Eperjesi lebbencs slambuc módra

Eperjesi lebbencs slambuc módra

Hivatalosan nem nevezhető slambucnak, mivel nem bográcsban készítettem. Ráadásul eperjesi kolbászkákat is karikáztam bele, de higgyétek el, nem rontotta el. Ez a régi ízeket idéző, egyszerű, hajdani pásztorétek pillanatok alatt elfogyott.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés