Eperkrém recept

Eperkrém
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3177

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az eper üdítő és egészséges gyümölcs. Régebben még gyógyító hatást is tulajdonítottak neki köszvény és láz esetén, valamint húgyúti panaszokkal kapcsolatban.

4 személyre

  • 3 db tojás
  • 4 lap zselatin
  • 3 db tojássárgája
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mogyorós csók
  • 2 evőkanál bor
  • 2 evőkanál eperszörp
  • 60 dkg földieper
  • 1.5 dl tejszín

Elkészítés

Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A tojásfehérjét tegyük félre. Öblítsük le a zselatint hideg vízzel, és oldjuk fel 2 evőkanál langyos vízben. Melegítsük fel egy lábasban a 6 tojás sárgáját, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot, de ne hagyjuk felforrni. Vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk kissé kihűlni, és adjuk hozzá a zselatint. Hűtsük be.

Tegyük a mogyorós csókokat 4 kehelybe. Öntözzük meg a borral és az eperszörppel. Verjünk kemény habot mind a tojásfehérjéből, mind a tejszínből. 4 evőkanál tejszínhabot tegyünk félre. A tojáshabot és a maradék tejszínhabot keverjük óvatosan a krémbe.

Mossuk meg az epret, és távolítsuk el a szárát. Kb. 10 szép szem epret tegyünk félre, a többit vágjuk félbe. Rétegezzük az epret és a krémet váltakozva a pohárba. Díszítsük a maradék tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel.


Eperkrém

Eperkrém

Az eper üdítő és egészséges gyümölcs. Régebben még gyógyító hatást is tulajdonítottak neki köszvény és láz esetén, valamint húgyúti panaszokkal kapcsolatban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés