Eperkrémes mogyorótorta recept

Eperkrémes mogyorótorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
629

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a tortának a tésztája mivel lisztet nem tartalmaz, így liszt-érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

4 személyre

  • Tészta hozzávalói 2 db 22 cm-es formához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor (púpozott)
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 12.5 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Epres krém hozzávalói:

  • 30 dkg eper
  • 25 dkg ricotta
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 0.5 dl víz
  • 5 gr zselatin (por)
  • 0.5 db citrom leve
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)

Elkészítés

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk hogy visszahűljön.

Tegyük bele egy keverőtálba az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.

Amikor már jó habos (legalább a háromszorosára nőtt) akkor állítsuk le a robotgépet, majd csorgassuk bele az olvasztott csokoládét. Ezután fakanállal keverjük óvatosan össze. Végül öntsük hozzá a darált mogyorót, majd szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.

A két tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyformán osszuk el a masszát, és kanalazzuk a formákba.

Előmelegített sütőbe helyezzük be egyszerre a két tortaformát, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre a tortalapokat. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a formákban hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.

Az epret alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel. Ezután botmixerrel pépesítsük, majd ízlés szerint cukorral, reszelt narancshéjjal (ez el is hagyható) és egy vaníliás cukorral tegyük fel főni. Kevergetve kb. 10 percig főzzük, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. (ezalatt az idő alatt, kicsit besűrűsödik) Végül hagyjuk teljesen kihűlni.

A ricottát ízlés szerinti porcukorral, vaníliás cukorral, és a citromlével keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a teljesen kihűlt eperpépet.

A vizet forraljuk fel, majd a tűzről levéve, adjuk hozzá a porzselatint, és keverjük simára. Amikor már éppen csak langyos, szintén keverjük hozzá az epres-ricottás krémhez.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként szintén keverjük a krémhez. Ezután legalább egy órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit megdermedjen.

Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és szintén kanalazzuk a tetejére a krémet. Végül szórjuk meg tortadarával, és díszítsük olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel. Ezután tegyük be a hűtőszekrénybe kb. 30 percre, hogy kicsit lehűljön, és könnyebben tudjuk majd szeletelni.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.


Eperkrémes mogyorótorta recepthez kapcsolódó receptek

Eperkrémes mogyorótorta

Eperkrémes mogyorótorta

Ennek a tortának a tésztája mivel lisztet nem tartalmaz, így liszt-érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés