Eperkrémes rolád recept

Eperkrémes rolád
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2757

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy egyszerű kakaós piskóta, epres-habos krémmel.

6 személyre

  • Tészta hozzávalói (gáztepsihez):
  • 4 db tojás
  • 12.5 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó (holland)
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Eperkrém hozzávalói:

  • 30 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom leve
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön.

Ekkor állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.

A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk a tojásos keverékhez, és keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)

A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával. (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen)

Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel. (a tészta nem fogja magába szívni a konyharuhából a nedvességet!!!)

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez)

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Ezután vegyünk ki belőle pár kanállal és tegyük félre. (ezzel vonjuk majd be a rolád külső részét)

A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan keverjük össze. (én pár szem epret villával összenyomtam, és úgy kevertem a krémhez)

Csavarjuk ki a papírból a tésztát, majd egyenletesen kenjük meg az epres krémmel. Ezután óvatosan csavarjuk fel, majd a félretett krémmel vonjuk be a külsejét is.

Ezután a félretett, olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel díszítsük ki, majd a maradék csokoládéval ízlés szerint csorgassuk meg a roládot. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a roládot, majd éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


Eperkrémes rolád recepthez kapcsolódó receptek

Eperkrémes rolád

Eperkrémes rolád

Egy egyszerű kakaós piskóta, epres-habos krémmel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Eperkrémes rolád recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. június 16.
Csodaszép deszert,én is készítettem.Nagyon ízlett mindenkinek.