Eperkrémes roló recept

Eperkrémes roló
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
418

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ropogós tészta nem túl édes, eperkrémmel töltve.

4 személyre

  • Hozzávalók 12 db-hoz:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín (v. Hulala)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)

Elkészítés

A leveles tésztát vágjuk fel 12 db egyforma csíkra. A sütőformát vékonyan kenjük le zsírral, majd tekerjük fel a tésztát. (én azért zsírozom le vékonyan, mert így könnyen lecsúszik sütés után a formáról a tészta)

Ezután helyezzük egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire, egymástól kicsit távolabb a tésztával feltekert formákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem)

A sütőből kivéve, egy mozdulattal húzzuk le a megsült tésztát a formáról, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerint porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután apránként kanalazzuk hozzá a pépesített epret, és keverjük össze. (vigyázzunk nehogy túl híg legyen a krém, ezért apránként adjuk hozzá az eperpépet)

A tejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az epres krémhez.

Közvetlenül tálalás előtt a teljesen kihűlt rolókat töltsük meg az elkészült epres krémmel, majd szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.


Eperkrémes roló recepthez kapcsolódó receptek

Eperkrémes roló

Eperkrémes roló

Ropogós tészta nem túl édes, eperkrémmel töltve.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés