Eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel recept

Eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
azila

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2686

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


2 személyre

  • 5 dl tej
  • 2 dl rizs
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • darált dió
  • eper
  • olaj

Elkészítés

A tejet felforralom 3 evőkanál cukorral, pici sóval és 1 csomag vaníliás cukorral. Beleteszek 1 csomag zacskós rizst és puhára főzöm, majd kihűtöm. Ha kihűlt, formázható lesz. Ha kihűlt, formázható lesz.

Akkora gombócokat készítek, hogy a közepes eperszemeket szépen beborítsa. Vizes kézzel lehet a legjobban formázni a gombócokat. Meghempergetem darált dióban, majd a hűtőben tartom a sütésig. Akkor jó, ha van ideje jól lehűlni.

A maradék epret összeturmixolom 1-2 evőkanál cukorral, majd a vaníliás cukorral összeforralom. A gombócokat bő, forró olajban megsütöm és az eperöntettel tálalom.


Eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel

Eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés