Epres-meggyes leveles sütemény

Epres-meggyes leveles sütemény

E remek kerekded epres csemege kedvenc desszertje gyermekeknek s negyven felett ezreknek…

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

20 darabhoz

  • 1 adag mindenes tésztaalap (ld a Rácsos-meggyes mindenes tészta receptemnél)

Töltelék

  • 0.5 liter tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vanillincukor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 30 dkg magozott meggy
  • 15 szem eper
  • 3 evőkanál barna nádkristálycukor
  • kevés étolaj a forma kenéséhez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krémhez a fele tejjel simára keverjük a hozzávalókat, a maradék felforralt tejhez adjuk, rövid idő alatt sűrűre főzzük, állandóan kevergetjük, majd kihűtjük. A mindenes tésztacipót megfelezzük, 2 db akkora lappá nyújtjuk, hogy nagy fánkszaggatóval összesen 24 kört tudjunk kiszúrni.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A körlapokat a kiolajozott muffin formába nyomkodjuk, 1-1 púpos teáskanál krémet teszünk mindegyikbe, majd ráillesztünk pár szem meggyet és 1-1 epret. Megszórjuk nádcukorral, és a forró sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Óvatosan kiszedjük a formából, friss gyümölccsel tálaljuk. Akinek nem elég édes, vaníliás porcukorral szórja meg.

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta