Epres-mentás süti recept

Epres-mentás süti
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3936

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mentásan vagy mentesen - mindkettő isteni!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg Rama sütőmargarin + a sütőformába
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 3 dkg őrölt mandula
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 22 dkg liszt
  • 30 dkg eper
  • 3 evőkanál méz
  • 1 marék menta

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a mandulát és a sütőporral elkevert lisztet. (Ha a tésztát túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá egy kevés vizet.)

A tésztát egy 20 cm átmérőjű, margarinnal kikent sütőformába kanalazzuk, és 40 perc alatt aranysárgára sütjük, majd félretesszük hűlni.

Az epret a mézzel és egy kevés vízzel néhány percig forraljuk, míg kissé meg nem puhul, majd a tűzről levéve félretesszük hűlni. Tálalás előtt a süteményre kanalazzuk, megszórjuk a mentával, és felszeleteljük.


Epres-mentás süti

Epres-mentás süti

Mentásan vagy mentesen - mindkettő isteni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés