Epres-mentás süti recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Mentásan vagy mentesen - mindkettő isteni!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 20 dkg Rama sütőmargarin + a sütőformába
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 3 dkg őrölt mandula
- 1 kiskanál sütőpor
- 22 dkg liszt
- 30 dkg eper
- 3 evőkanál méz
- 1 marék menta
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a mandulát és a sütőporral elkevert lisztet. (Ha a tésztát túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá egy kevés vizet.)
A tésztát egy 20 cm átmérőjű, margarinnal kikent sütőformába kanalazzuk, és 40 perc alatt aranysárgára sütjük, majd félretesszük hűlni.
Az epret a mézzel és egy kevés vízzel néhány percig forraljuk, míg kissé meg nem puhul, majd a tűzről levéve félretesszük hűlni. Tálalás előtt a süteményre kanalazzuk, megszórjuk a mentával, és felszeleteljük.
Epres-mentás süti
Mentásan vagy mentesen - mindkettő isteni!