Epres-pudingos pohárkrém recept

Epres-pudingos pohárkrém
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1737

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Néhány szem eper, babapiskóta, és egy adag vaníliás puding tejszínhabbal kicsit megbolondítva.

6 személyre

  • 20 dkg eper
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl habtejszín (v. Hulala)
  • 3 db babapiskóta

Elkészítés

A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel, és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.

A habtejszínt (v. Hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.

Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal, és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot.

Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.


Epres-pudingos pohárkrém recepthez kapcsolódó receptek

Epres-pudingos pohárkrém

Epres-pudingos pohárkrém

Néhány szem eper, babapiskóta, és egy adag vaníliás puding tejszínhabbal kicsit megbolondítva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés