Epres-rebarbarás muffin

Epres-rebarbarás muffin

Az eper és rebarbara szezont kihasználva érdekes kombináció született.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 2 db egész tojás
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 2 dl 12%-os főző tejszín (tejjel helyettesíthető)
  • 1 dl kókuszolaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4.5 szál rebarbara szár (nagyságtól függően )
  • 15 dkg eper
  • 8 szem eper a díszítéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A munkát a rebarbara megpucolásával kezdjük. Kockára vágjuk, és annyi vízben ami ellepi, puhára pároljuk. Ízesíthetjük egy kevés vaníliás vagy sima cukorral. Kihűtjük. Az epret is megmossuk, kockára vágjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olajjal, (lassanként öntsük az olajat, hogy ki ne csapódjon), beleöntjük a tejszín felét, és kanalanként belekerül az átszitált liszt, amibe belekevertük a sütőport, és a szódabikarbónát. A maradék tejszínt is hozzáadjuk, majd a kihűlt, leszűrt rebarbara kockákat és az eperkockákat is elkeverjük a tésztába.

A papír kapszlikkal kibélelt muffinsütőbe kanalazzuk a gyümölcsös masszát, tetejére egy-egy fél cukorba mártott epret teszünk díszítésül. Előmelegített sütőben, gázsütő 5-6 fokozat, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, enyhén porcukrozzuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!