Epres-sajtos pizza recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Az olaszok egyik nagy kedvence az édes, gyümölcsös pizza. Szeremcsére az én receptem is csodásan sikerült.
- 1 csomag gyorsélesztő
- 30 dkg liszt
- 2 ek olívaolaj
- só
- langyos víz (amennyi szükséges egy könnyű pizzatésztához)
- 20 dkg camembert sajt
- 15 dkg eper
- 5 dkg tört mogyoró vagy dió
- extra szűz olívaolaj a kenéshez
- 1 db nagyobb idared alma hámozva
Elkészítés
A tésztát bedagasztjuk a hozzávalókból, kelesztjük, majd közben felszeleteljük az almát és az epret is. A sajtot szintén szeletekre vágjuk. Ahogy a tésztánk megkelt, kisebb korongot formázunk belőle. Most csak egynek a hozzávalóját készítettem el.
A tésztát megkenjük olajjal, kirakjuk almával, sajttal, majd eperrel, és meszórjuk tört mogyoróval. A széleit megkenjük olajjal, és forró sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha kihűlt, cukorral megszórva kínáljuk.
Epres-sajtos pizza recepthez kapcsolódó receptek
Epres-sajtos pizza
Az olaszok egyik nagy kedvence az édes, gyümölcsös pizza. Szeremcsére az én receptem is csodásan sikerült.